facebookpost


Op 3 juni heb ik het door mij geschilderd Portret van mijn overleden man op Facebook geplaatst. Dat doe ik niet met al mijn schilderijen, maar vak en toch... 

 

Hoezo ik dat doe? FB is een soort “tentoonstellingsruimte” van me. Ja, ik heb ook mijn site, maar op die mis ik de directe communicatie met een kijker. Dus FB is een door mij veel gebruikt media. Ook heb ik uit mijn verleden als zangeres een aantal vrienden, die over de hele wereld verspreid leven en FB maakt contact tot hun makkelijk. Ja, ik ken ze de argumenten, die worden aangegeven, die tegen het gebruik van FB spreken. En ja, velen moet ik helaas gelijk geven. En ja, ook ik erger me aan het te veel aan ongevraagde reclame, negatieve commentaren e.z.v. Maar FB geeft me, net als de datingsite, de mogelijkheid “idioten” uit te sluiten. Ik kan zelf besluit nemen erover, wat ik wil laten zien van me en met wie ik het wil delen. Mijn leven mag “doorzichtig” zijn! 

 

Maar terug tot mijn post met het portret.

 

Mijn Post bij het portret:

Ben heel blij met mijn nieuw portret!

Met de sterfdag van mijn man op 20 mei had ik besloten een portret van hem te tekenen. Vandaag afgemaakt. Ben er trots op. Vind het goed geworden! 

Geen zorg het gaat goed met me. Het is geen diepe verdriet en of treurigheid meer, het zijn de herinneringen die met deze tijd langs komen!

Lieve groeten

Reacties o.a.:

H.: Ik heb je man nooit gezien maar ik vind het een mooi portret. Ik vind dat jij je een leuke stijl van schilderen hebt eigen gemaakt. Ik ben ook blij dat je verdriet en treurigheid over zijn. Gefeliciteerd daarmee.

E.: Dank je voor je lieve woorden, H.

J.: Mooi hoor, ik herken hem erin. Fraai en liefdevol eerbetoon aan je grote liefde!

E.: Dank je, J 😘

G.J.: knap portret weer!! mooi en goed dat je het gedaan hebt!!

E.: Ja, G.J., zo voelt het ook, goed het te hebben gedaan (of anders om: gedaan te hebben 😉😁)

L.: Liefdevol en mooi!

E.: Dank je, L… was erg fijn om te doen voor me.

M.: Ach ... liebe E... lass Dich umarmen ... nicht nur ein schönes Portrait, auch eine schöne Erinnerung an einen von Dir geliebten Menschen ... und etwas Traurigkeit darf durchaus mit dabei sein ... es sind doch die schönen Erinnerungen, die diese gemeinsame Zeit am Leben erhalten ... Kusjes ...

E: Ja, M., meine Gefühle zu meinem Mann machen Teil aus von dem Bild. Danke 😘

L.E.: Beautiful tribute E., My heart goes out to you!

L.W.: Really lovely E. and your words.... beautiful!!! Much much love to you!!! ❤️❤️❤️

E.:Thanks a lot, dear L.W. ❤️

 

...en er waren meer...

 

Ik was overweldigd en kon nauwelijks begrijpen hoe het mogelijk was geweest, dat mensen mijn gevoelens in mijn schilderij konden herkennen. Mensen, vrienden die ik gedeeltelijk jaren niet had gezien of te wel live had gesproken. Ik must af van de al gedaan reacties van me een nieuwe post maken, die ik gisteren heb geplaatst:

 

Mijn post:

Lieve vrienden, liebe Freunde, dear friends,

Heel stil was ik geworden en tranen lieten mijn blik wazig worden. Ik moet ze weer en weer lezen jullie geweldige en liefdevolle reacties op mijn post met het portret van mijn man. Nauwelijks kan ik woorden vinden en toch moet ik proberen, jullie te vertellen, hoe diep geraakt ik ben. Als een warme golf van vriendschap en liefde spoelen jullie woorden geluk in mijn hart en mijn ziel. Een simpel “Dank je wel” of de icons “leuk” en of “geweldig” doen het voor mij hier niet en toch vanuit mijn hart...

Still war ich geworden und Tränen trübten meinen Blick. Immer wieder muss ich sie lesen, Eure wunderbaren und liebevollen Reaktionen auf meinen Post mit dem Porträt meines Mannes. Ich kann kaum Worte finden und muss es dennoch versuchen, Euch zu sagen wie tief berührt ich bin. Auf einer warmen Welle von Freundschaft und Liebe spülten Eure Worte Glück in mein Herzen und mein Seele. Ein einfaches "Danke" oder die Symbole "nett" und "großartig" reichen eigentlich hier nicht aus für mich und doch von ganzen Herzen ...

I ‘d become very quiet and tears blurred my eyes. I have to read them again and again, your wonderful and loving responses to my post with my husband's portrait. I can hardly find words and yet I must try to tell you how deeply affected I am. Like a warm wave of friendship and love, your words flood happiness in my heart and soul. A simple “Thank you” or the icons “nice” and or “great”, don’t fit it for me and yet from al of my heart ...

 

Liefs 


Reactie schrijven

Commentaren: 0