"rembrandt", voormals "red", 6 weken...

Rembrandt, voormaals Red, 6 weken in zijn nieuwe thuis!

 

Morgen is Rembrandt, voormaals Red, 6 weken mijn huisgenoot. Tot een “Rembrandt” s hij geworden, omdat ik schilder en natuurlijk heb ik hem dan ook tot mijn model gemaakt.

Wat is hij toch een schat! Ik ben erg blij met hem en hij heeft mij letterlijk in beweging gezet, regelmaat gegeven en mijn sociaal leven verrijkt.

 

Zindelijk was hij al binnen no time en vooral nadat ik had begrepen, dat de geregelde uitlaat en vooral de korte vlak voor dat we gaan slapen heel belangrijk voor hem zijn.

 

Over slapen gesproken, ik moet het toegeven, hij slaapt bij me in bed en dat mag hij ook. In de slaapkamer heb ik hem ook voor een eerste keer horen blaffen. Er staat een grote spiegel en als hij zich erin zag begon hij te blaffen, Voor de rest is hij een redelijk stille hond. Hier ben ik wel, maar vooral ook mijn buren dankbaar voor!

 

Naar jaren een hond te hebben gehad, die absoluut niet met andere honden kon is het geweldig dat Rembrandt vriend wil zijn met ieder ander hond en mogelijke gevechten gewoon uit de weg gaat. Ook met mensen kan hij goed. Men moet hem alleen rustig benaderen. Helaas was hij een keer angstig gemaakt van een kind en hij moet kinderen daarom niet. Maar hij tont nooit agressief gedraag. 

 

Ook 1 uurtje alleen blijven is geen probleem, mits er liggen geen kranten, schoenen, afstandsbedieningen en of andere makkelijk te bereikende onderdelen rond. Hij blijft rustig! Maar hij heft de neiging op te ruimen.

Ondertussen moet hij in de hal blijven en met wat om te knagen en te spelen, gaat hij ook niet meer mijn behang van de muur aftrekken.

 

Al 1 week naar zijn intocht bij mij, heb ik het risico genomen, hem los te laten lopen. Natuurlijk niet zonder een hele boel snakjes bij me en aan de dijk veer af van straten en autoverkeer. Ondertussen loopt hij met bijna elke wandeling ook stukjes los. Dankzij ik hem erg goed met voer kan verwennen en hij heel slim is, luistert hij al goed naar me.

 Reactie schrijven

Commentaren: 0