stoppen met roken...of de droomroker!

Jeetje mina, da heb ik toch in de daad weer gerookt. De wolk rook om me hen, wat voor een genoot, maar...

En al de mensen om me hen, ook rokend, heerlijk. We stonden buiten en toegegeven het was ietsjes te koud. Hmmm, ben ik gewent als roker, toch...

Bijna 4 weken geleden was ik gestopt. We waren een groep van rond 10 rokers. “Ook jij kan stoppen...” was de naam van de cursus, die maar 3 uren ging duren. Dus niet 6 weken lang elke woensdag avond eindeloze verhalen tot ziektes, die kunnen ontstaan door roken en hel veel vieze blaadjes e.z.v. 

Mijn zorgverzekeraar heeft de kosten overgenomen en heeft me laten weten, dat ik pas volgend jaar voor dit of een soortgelijk programma weer de overname kosten aan kan vragen. Hmmm, willen ze dat ik niet slaag met stoppen of...? 

We waren gevraagd voldoende tabak, sigaretten, rookmaterialen mee te brengen en ik vroeg me af, of we zouden moeten roken totdat we misselijk werden...? Leek me geen slecht idee! Maar...

We waren vriendelijk begroet door Frank, wie de cursus zou houden. Maar eerst even allemaal roken, natuurlijk koffie of thee erbij en natuurlijk buiten in de kou staan.

Frank was zelf een stevige roker geweest en had een leuke humorvolle manier ons zijn verhaal te presenteren. Ik dacht bij mezelf, “een heel typische verkoper... “en kon me voorstellen, dat hij me nagenoeg van alles kon verkopen in een positieve zin. Het was dus vermakelijk en een genoegen om naar hem te luisteren.

Hij vertelde ons:

Waarom we nu eigenlijk rokten

Waarom stoppen zo ingewikkeld lijkt

Hoe we niet moeten stoppen

Hoe we wel kunnen stoppen

En wat we kunnen verwachten als we gestopt zijn.

...en tussendoor altijd weer roken, voor mij natuurlijk koffie en buiten in de kou staan...

Maak je geen zorgen, ik ga je hier niets vertellen over het verloop van de cursus, terwijl...

Ik had niet verwacht, dat ik zo gevoelig zou zijn in de eerste tijd naar dat ik gestopt was...dat ik zo makkelijk prikkelbaar zou zijn naar dat ik had gestopt...

Maar ja, ik was ja weer begonnen, toch... 

En ik word wakker en realiseer me maar langzaam, dat ik alleen in mijn droom weer aan het roken was geweest.

Dat je tot een “droomroker” kan worden, daarover had je niets verteld Frank! 

Was behoorlijk geschrokken en moest eerst goed wakker worden om te realiseren, dat ik niet meer rook!

 

Groetjes en dank je, Frank!

Reactie schrijven

Commentaren: 0