verbinding


Ik ben veel alleen en dat ben ik graag. De eenzaamheid ken ik, maar die is bij mij weinig aanwezig. Ik zie voldoende mensen en ik geef om mensen. Waar ik op zoek naar ben in een ander mens, in een man, is een echte verbinding. Een verbinding wil ik vinden, die meer is dan leuk vinden en meer dan vriendschap. Een verbinding waarin seks tot intimiteit wordt.

 

In de laatste maanden heb ik afstand genomen van verbindingen, die puur lichamelijk, seksueel zijn geweest. Ik heb voor mezelf vastgesteld, dat me dat niet goed doet. Oh ja ik hou van seks, kan en wil erover praten, ben er bijna vrij van schaamte en ken geen jaloezie. Maar ik heb ook kennis mogen maken met seks, beter gezegd met intimiteit van de diep bevredigende art, die niet alleen het lichaam kan bevredigen, maar ook de ziel. Deze soort van bevrediging kan voor mij alleen ontstaan, als er een diepe verbinding bestaat. Misschien zou je het liefde kunnen noemen? In ieder geval is het voor mij voelen en open zijn gevoelens toe te laten. Het is bereidheid de ander te “zien”, te voelen en het “gezien” worden en gevoelens toe te laten.

 

Gisteren heeft mijn therapeut tegen me gezegd “Een verbinding zoals jij ze zoekt, is moeilijk te vinden”. Gelijk heeft hij. En da is ze dan weer, de beroemde zoektocht naar de “speld in een hooiberg”!

Erbij komt, dat dat maar mijn idee van verbinding is. De vraag is, wat het voorstel van verbinding bij één, de ander is. 

Een andere vraag is, moet een verbinding dan ook verbintenis zijn? Velen en naar mijn ervaringen meer mannen, stellen zich angstig deze vraag. Ik denk vrouwen gaan door hun opvoeding makkelijker een verbintenis in. Maar de vraag was, moet een verbinding ook verbintenis zijn? Was ik nu jonger, had ik hierop waarschijnlijk ja gezegd. Maar mijn leven en mijn ervaringen hebben mij laten zien, dat ik in eerste instantie mijzelf verplicht ben. Ken ik mezelf en weet ik wat ik wil en wat ik niet wil, kan ik een verbintenis aan en accepteren, dat een ander dat niet kan. Dat is vrijheid!

 

Uitgangspunt voor deze blog was een mailtje aan een man met die een date was ingeplant en wat ik heb afgezegd:

 

“...Waarom ik je dat schrijf? In je mailtjes spreek je bijna alleen over seks, wat je voorstellen, belevenissen en wensen zijn. Ik volgde de richting die je mailtjes aan onze “gesprekken” hebben gegeven, ook omdat ik je, vanuit je profiel een interessant iemand vond en dacht, misschien ook de man af van seks te mogen leren kennen, die man die mogelijk bereid is een verbinding te laten ontstaan? Ondertussen denk ik, dat ons het maken van een verbinding, zoals ik ze graag wil, niet kan lukken.

Je bent een fijne, lieve man, maar ik zie af van een date tussen ons...”


Reactie schrijven

Commentaren: 0