Mijn mobieltje, een "haat liefde"

Dan maar de Corona melder installeren... 

“Voor het installeren van de App moet U eerst het nieuwste update downloaden en installeren...” na goed, gaan we het update downloaden en installeren.

“Update voldaan. Wilt U installeren”... natuurlijk hiervoor kwam ik toch.

“Onvoldoende vrije ruimte voor het installeren van het update...” hmm...na goed, maken we wat schijfruimte vrij.

“Het update wordt geladen...” en wat..., nee toch... 

“Laden update niet voldaan”... na goed, nog een keer... 

“Update laden niet mogelijk, Foutmelding. Kies <bijwerken> of <herstel>” hmmm..., na dan, bijwerken... 

“Bijwerken kan niet worden doorgevoerd. Kies <bijwerken> of <herstel> via U computer”... hmmmm, na goed, mobiel aansluiten aan de laptop en 

“Maak een back-up van je mobiele schijf”... na goed, ook dat... Back-up geslaagd.

“Wilt U het mobiel <bijwerken> of <herstellen>”... nog een keer bijwerken...

“Bijwerken niet gelukt. Wilt U <bijwerken> of <herstellen>?” ... hmmmmm, na goed dan maar herstellen...

... en nu?!... spreekt het shit ding helemaal niet meer met me, alleen foutmelding 9 vermeld die en laat me een laptop zien naar die een kabelaansluiting wijst...

 

Uitzetten -  aanzetten van het mobiel, geen verandering. Uitschakelen – inschakelen van de computer geen voortgang. Ander kabelverbinding, geen verandering...

 

En mijn “hmmmmmm’s” worden langer, harder, ongeduldiger....

 

Helpdesk oproepen, maar telefonisch, hoe dan zonder functionerend mobiel. Huistelefoon heb ik er geen meer. Na dan maar met ze chatten... 

Wat heb ik toch een hekel aan dit getik... ik vertel mijn verhaal en word gevraagd: “Heeft U...” Ja, heb ik allemaal... Foutmelding 9. “Ja, da kunnen we niets mee. U moet naar een winkel gaan, misschien kunnen ze U daar verder helpen.” Uit mijn hmmmmmmm! Is een “hemel, wat een shit” geworden. Voor een bezoek aan de winkel was het ondertussen te laat geworden, dus dan maar voor de volgende dag een bezoek aan een winkel inplannen.

 

Ondertussen geen telefoon, geen “Whats App” en Corona toestanden... Hemel, wat een shit! Blijven Facebook en Messenger en... mijn oude telefoontjes! 

 

Maar eerst morgen de experts van de winkel...

“Helaas, mevrouw, we kunnen je mobieltje niet meer herstellen!” Hemel, hemel, hemel!

 

Ondertussen is het me gelukt, een van mijn oude mobieltjes weer gangbaar te maken. Ik kan bellen en/of gebeld worden.

 

Online heb ik nu ook een refurbished mobieltje besteld en ik kan nauwelijks wachten, dat ding weer met me “rond te dragen”. Even een appje te kunnen schrijven en een foto (selfie) te kunnen maken. Altijd te weten hoe laat het is en te weten waar ik ben. Via Google maps mijn weg te kunnen vinden en te weten, of ik beter een paraplu moet meenemen. Te kunnen kijken of en hoeveel geld er nog op mijn rekening staat en wanner ik welke afspraken heb. Te kunnen kijken wanneer mijn vrienden jarig zijn en welke afvalbaken wanneer worden leeggehaald. Overal naar de nieuws en muziek te kunnen luisteren en TV te kunnen kijken en, en, en....

 

Ik herinner me dat ik rond 15 jaar geleden nog uberhaupt geen moeite had, als dat “ding” thuis bleef liggen. Sowieso had ik toen nog weinig zin in altijd en overal bereikbaar te zijn. 

Ik moet eraan denken dat ik moeite ermee heb, als me blikken van mijn tegenover in de bus, de trein of nog erger in een gesprek of zelf aan tafel nauwelijks treffen, omdat die op een display van een mobieltje zijn gericht. Ik zie onder het eten hapjes nauwelijks hun doel bereiken, om de blik op het display en da moet ik dan toch even lachen! 

 

Zonder een mobieltje met al zijn uiteenlopende mogelijkheden en onmogelijkheden voel ik de door Corona ontstaan “afstand” nog meer. Maar ja, in over 2 dagen komt er aan mijn mobiele isolatie een einde, gelukkig! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0