ogenblik


 

Laatste dinsdag in het winkelcentrum was ik een beetje geschrokken van de drukte. De meeste mensen probeerden de afstanden te hanteren, maar dat lukte niet echt goed. Toen heb ik voor mezelf en mijn medemensen besluit genomen buiten toch maar een masker te dragen...

Waarschijnlijk kijk ik te veel Duits TV. In Duitsland zijn de maskers overal in winkels, openbaar vervoer e.z.v. ondertussen verplicht. 

Een masker kopen was voor me geen optie, dus zelf is de vrouw. Op internet kun je een hele boel aanleidingen vinden, om een masker zelf te maken. Een naaimachine heb ik ook... maar het naaien?! Ben hier zeker geen held in. Maar ja, vooruit dan maar, zo een klein masker moet toch niet zo moeilijk te doen zijn.

En doek dan? Kopen? Nee. Ik heb er toch nog beddengoed, slopen, war ik geen gebruik meer van maak. Zijn ideaal ook, omdat met 95 graden te wassen, wat je naar elk gebruik van de maske zou moeten doen. Ook heb ik er slopen in verschillende kleuren en met patroons.

Dus werkplaats op mijn eettafel in de woonkamer opzetten en vooruit...

In totaal heb ik er een halve dag nodig gehad, om drie van die maskers te maken. Een deed ik van jersey doek. Oh, wat een gedoe en gefriemel, erg, ik was gewaarschuwd! Maar ja, dit soort uitdagingen ga ik zelden uit de weg. 

In de maskers heb ik metalen streepjes ingenaaid, die men bij de neus kan aanpassen. Handig! Ik gebruikte hiervoor de metalen stripjes bij snelhechterstrips. Werkt geweldig maar niet met jersey. Hiervoor zijn de kantjes van de strips te scherp. Dus ik heb nu drie maskers, waarvan een uit jersey zonder strip.

Benieuwd? Bekijk mijn profielfoto.

Na en nu? Kussen en zoenen was ja eerder al niet meer aan de order (relaties uitgenomen) en lippenlezen is nu ook uitgesloten. 

Ogen, blikken lezen...

 

“Ogen zijn de spiegels van je innerlijk: pupillen verraden onze emoties, irissen tonen wat je hebt meegemaakt in dit leven. Je ogen laten zien wie je bent, met je ogen zie je de ander. En wanneer die blik oprecht is, vormt deze een brug tussen twee zielen.” 

Bron: https://www.happinez.nl/body-yoga/dit-vertellen-je-ogen-over-jou/

 

Laat ons in de ogen kijken en ogenblikken creëren!

 

Liefs


Reactie schrijven

Commentaren: 0